5 Θεραπευτικές Συνταγές από όλο τον κόσμο!

 
Μερικές συνταγές που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα σας. Εύκολες γρήγορες και φθηνές συνταγές για όλους, έτσι όπως η φύση λειτουργεί. Όλες είναι δοκιμασμένες και έχουν χρησιμοποιηθεί κατά πολύ, σε μεγάλες ή μικρές ποσότητες αναλόγως την περίσταση πάντα.

*  Παρακαλώ για όλες τια παρακάτω συνταγές, ρωτήστε τον θεραπευτή/Ιατρό σας *

#1 "Η ανάσα του δράκου" - Τζίντζερ με χυμό πορτοκάλι συν μέλι

50γρ. Πιπερόριζα φρέσκια (μεγάλο κομμάτι, σαν ένα μεγάλο κουτάλι)
1 - 2 ποτήρια χυμός Πορτοκάλι ή Λεμόνι ή Γκρέιπφρουτ.
20γρ. - 40γρ. Μέλι αγνό

Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα καλό μείγμα.
Πίνετε ως έχει ή το φυλάτε σε μπουκάλι/βάζο και πίνετε λίγο λίγο κάθε μέρα.
Στα ξεκινήματα γρίπης είναι σχεδόν άμεσα τα αποτελέσματα!

*Καλό για γρίπη, συνάχι, ιγμορίτιδα, σταμάτημα καπνίσματος, καθάρισμα πεπτικού συστήματος, υγιές αδυνάτισμα, ναυτίες(και σε εγκυμοσύνη), βαθύ καθάρισμα λεπτού εντέρου κ.α

~ από βικιπαίδεια:
Από τα αρχαία χρόνια η πιπερόριζα χρησιμοποιείται στις ιατρικές παραδόσεις της Ασίας (πχ. Ινδία και Κίνα), των Ελλήνων και των Αράβων, συνήθως σε αφεψήματαβάμματα ή μίγματα αιθερίων ελαίων. Στη λαϊκή ιατρική πιο γνωστή είναι η χρήση για τη ναυτία, προβλήματα κατά την πέψη και σαν φάρμακο για το κρυολόγημα. Χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις εμετού και ιλίγγου, ως τονωτικό για προβλήματα δυσπεψίαςδιάρροιαςδυσκοιλιότητας και για προβλήματα του κολικού. Η γερμανική ελεγκτική επιτροπή για φάρμακα από βότανα, «Commission E», έκρινε πως η πιπερόριζα αντενδείκνυται κατά την εγκυμοσύνη.

Όχι για ανθρώπους που πάσχουν από φλεγμονές, έλκος κ.τ.λ



#2 Θιβετάνικο σκόρδο 



* Θιβετάνικο Ελιξίριο - ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ...! 
Για να ετοιμάσετε το ελιξίριο αυτό, πλύνετε πολύ καλά 350γρ Σκόρδο και έπειτα λιώστε το με το γουδί. Πάρτε 200γρ από το λιωμένο υγρό σκόρδο και βάλτε το σε 200γρ καθαρό αλκοόλ (ρακί/βότκα/τσικουδιά 75%  ή και παραπάνω) και κλείστε καλά το μπουκάλι/βάζο (σκουρόρχωμο). Τοποθετήστε το σε σκιερό μέρος και αφήστε το για 10 ημέρες.
Έπειτα σουρώστε καλά καλά όλο το σκόρδο από μέσα και αφήστε το για 3 ακόμα ημέρες.

Πώς πίνετε - Βάζετε μερικές σταγόνες σε ένα ποτήρι με 50γρ γάλα βιολογικό και το πίνετε 15` πριν από κάθε γεύμα για 10 ημέρες. Την πρώτη ημέρα βάλτε 1 σταγόνα το πρωί, 2 σταγόνες το μεσημέρι και 3 σταγόνες το βράδυ. Την επόμενη ημέρα βάλτε 4 σταγόνες το πρωί, 5 το μεσημέρι και 6 το βράδυ. Την τρίτη ημέρα βάλτε 7 σταγόνες το πρωί, 8 το μεσημέρι και 9 το βράδυ και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο 10 σταγόνες πρωί, 11 μεσημέρι 12 βράδυ...Την έκτη ημέρα θα πρέπει να μειώνετε πάλι τις σταγόνες, θα έχετε ήδη φτάσει στις 15 σταγόνες το πρωί της έκτης ημέρας, 14 σταγόνες το μεσημέρι και 13 σταγόνες το βράδυ κ.ο.κ μέχρι να φτάσετε και την δέκατη ημέρα. 
Από την εντέκατη ημέρα είναι οι πιο πολλές σταγόνες, βάζετε 25 το πρωί, 25 το μεσημέρι και 25 σταγόνες το βράδυ, μέχρι να τελειώσει όλο το υγρό σας (όσες μέρες πάρει να τελειώσει πίνετε 25 σταγόνες πρωί,μεσημέρι,βράδυ από την ενδέκατη ημέρα και μετά) Λένε οτι όταν γίνει μια φορά αυτή η κάθαρση και ολοκληρωθεί, μπορεί να επαλαληφθεί πάλι μόνο μετά από 6 χρόνια.Το υγρό παίρνει ένα πράσινο χρώμα, είναι φυσική αντίδραση του σκόρδου.

(παραλλαγή ελαφρύ για καθημερινή χρήση)
Μέσα σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο βάζο/μπουκάλι βάλτε 500γρ. καθαρό πόσιμο αλκοόλ (ρακί/βότκα/τσικουδιά κτλ). Ψιλοκόψτε 3 ολόκληρα κεφάλια σκόρδο σε μικρά κομματάκια μέσα στο αλκοόλ και κλείστε το μπουκάλι/βάζο. Βάλτε το στην σκιά για 15 ημέρες. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία βγάλτε το σκόρδο, σουρώστε το και κρατήστε το ποτό.

Καλό για καθαρισμό αίματος, συνάχι, κρυολόγημα, καθαρισμό όλων των οργάνων. Να πίνετε και σαν αντιβιοτικό ρόφημα. Αλλιώς λέγεται και βάμμα σκόρδου και μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία!





#3 Σόδα για αλκαλοποίηση 

1/4 κουτ. Σόδα μαγειρική σε λίγο χυμό μήλο 3 - 4 φορές την ημέρα.

Για όγκους, οξύτητα, προβλήματα με στρες, άγχος, καθαρίζει το πεπτικό σύστημα και τα όργανα από ξένες τοξίνες παντού στο σώμα.
Κοίτα και εδώ, για Μπάνιο Σόδας για βαθιά αλκαλοποίηση.

Η Σόδα είναι γνωστή ως σπάστης όγκων. Με προσοχή και υγιεινή διατροφή κάνει καλό σε όλους.
Πρώτα δοκιμάστε ένα κουταλάκι μια φορά και αν δείτε ότι δεν σας πειράζει συνεχίστε, για όλες τις συνταγές παρακαλώ ρωτήστε τον θεραπευτή - Ιατρό σας.



#4 Τούρμερικ, λεμόνι, μέλι(καγιέν) από Ινδονησία

1 κουτ. μεγ. Τούρμερικ/Κιτρινόριζα/Κουρκουμάς (ένα δαχτυλάκι ρίζας)
4 κουτ. μεγ. μέλι αγνό
1 στημένο λεμόνι, τον χυμό του
1/2 κουτ. καγιέν

βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα. 

Παραλλαγή ροφήματος = 1 κουτ. μεγ. Κιτρινόριζα + 2 μήλα στον αποχυμωτή, πιείτε άμεσα, ή προσθέστε καγιέν, το μήλο κάνει το ρόφημα πιο ευχάριστο!

Ιδανικό για αρθρίτιδες, φλεγμονές, πόνους στα κόκαλα,κ.α.













#5 Χυμός Μήλο/Σπανάκι/Πιπερόριζα/Κιτρινόριζα

2 μήλα πράσινα 
2 ποτήρια σπανάκι φρέσκο ωμό
2 μικρά παντζάρια φρέσκα ωμά
10γρ. πιπερόριζα φρέσκια
10γρ.Κουρκουμάς φρέσκος

Αποχυμώστε τα όλα μαζί και απολαύστε!

καλή επιτυχία,
Άννα Κορακάκη




Comments

Popular Posts